Drömmen om egen häst igen

Det har gått upp och ner med att hålla igång Nasse regelbundet varje vecka. Jag har varit stressad, haft värre ångestattacker än på väldigt länge, sömnsvårigheter och tappat fruktansvärt mycket ork. Att jag haft dåligt samvete för det är bara förnamnet, men jag hoppas att det kommer vända snart. Många gånger har det varit tufft, men blivit bättre så fort jag satt mig i sadeln. Dock har det samtidigt funnits veckor då det har varit en utmaning att överhuvudtaget köra till stallet och mocka. Jag har inte känt igen mig själv, vilket har skrämt mig. Det kommer alltid att finnas dagar som är jobbigare än andra, men i vanliga fall brukar det gå över fort och inte hålla i sig på det här sättet. Jag har en djupare svacka som jag kämpar för att ta mig ur igen. På tisdag har jag fått tid hos en läkare så vi ska se över mina mediciner och prata om min situation. Kanske kommer det göras någon justering, kanske inte.

Oavsett hur tungt det känns är jag fortfarande otroligt tacksam för Nasse. Utan honom hade allting varit svårare att ta sig igenom mentalt, han ger mig ett inre lugn. Att vara själv i stallet på kvällen, lyssna på när han äter sitt hö och bara vara är det mest rogivande som finns. Det är balsam för själen.

Jag har mål för nästa år. Utöver att hålla igång Nasse och fortsätta utvecklas med honom vill jag spara till att kunna köpa egen häst igen. Om jag får det att fungera är drömmen just nu att ha min egen häst samtidigt som jag och min kusin har kvar samarbetet kring Nasse. Det är tidskrävande, men jag har länge haft en önskan om att ha två hästar och det blir troligtvis lättare när jag jobbar. Som student känner jag mig i princip aldrig ledig för det finns hela tiden något att plugga på eller göra. Med ett jobb kan jag koppla bort allt som har med det att göra när jag stämplar ut för dagen och sen ägna mig åt precis det jag själv vill. Det är många tankar kring detta, men det tar ändå tid att spara pengar och därefter även hitta rätt häst så jag har möjlighet att känna efter ordentligt. En sak vet jag i alla fall säkert och det är att jag vill ha ett engelskt fullblod till!

Gillar

Kommentarer

brieditiseventing
brieditiseventing,
Usch din stackare. Hoppas verkligen att du mår bättte igen snart. Tror verkligen hästarna ger oss en extra kraft. <3
nouw.com/brieditiseventing
evelinasjostrand
evelinasjostrand,
Tack fina Amanda! Det tror jag också, dessa underbara djur. ❤️
nouw.com/evelinasjostrand
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229