Du är din prio 1

En vän, en fredagsnatt, på en balkong under stjärnorna, i en konversation om livet.

Ibland behöver man ett wake-up call för att komma tillbaka till verkligheten och se den för vad den är. Jag har, medvetet som omedvetet, under alla mina år levt för att tillfredsställa andra. Jag vill göra andra nöjda och glada, jag vill att andra ska känna sig uppskattade, jag vill visa att jag släpper allt jag håller i stunden för att ställa upp när det är något. Jag känner en skyldighet att göra andra till lags. Men... Som en nära vän sa till mig ger jag 100 % till alla andra och ingenting till mig själv. Och det är ett problem.

Jag började tänka tillbaka. Analysera. Försöka förstå. Jag kom till insikten att det min vän sa till mig faktiskt var sant. Jag har gett allt jag har till andra pga att jag inte vill göra någon besviken, dock har det sakta men säkert gjort att jag själv tynat bort. Jag hade det jäkligt tufft under gymnasietiden. Jag har varit sjukskriven två gånger pga stress, ångest och depressiva besvär. Jag måste tänka på mig själv nu. Jag måste sätta mitt eget liv som första prioritering. Det som är viktigt för mig, det som är av betydelse för min framtid, det som får mig att må bra. Om två år vill jag ha min legitimation som sjuksköterska och komma ut i arbetslivet och då måste jag avsätta tid för studierna, om det så gör att jag inte hinner med något annat. Jag har min häst, det ansvaret tog jag på mig för fem år sedan och det tänker jag aldrig ge upp.

Att ge av sig själv till andra är en stor styrka, men det kan även vara en svaghet. Det måste finnas en balans. Det är viktigt att bry sig om andra, att visa uppskattning och få dem att känna sig värda, men tar du inte hand om dig själv kommer det sluta med att du inte kan ta hand om andra heller.

Du är Din prio 1.

Tack, du vet vem du är.

  • Vardag

Gillar

Kommentarer

emmakristina
emmakristina,
Så sant! Det är en så fin egenskap att kunna ge av sig själv men det är så viktigt att man tar hand om sig själv!!
nouw.com/emmakristina
evelinasjostrand
evelinasjostrand,
Ja men precis, det gäller att hitta balansen! 😊
nouw.com/evelinasjostrand
Trisiaa
Trisiaa,
Så fina de är!
nouw.com/trisiaa
evelinasjostrand
evelinasjostrand,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229