Fredag

Hej hej! Äntligen fredag och en lugn helg väntar, som jag ser fram emot det! Jag har jobbat mycket den senaste veckan, men har inte blivit bokad igen förrän på tisdag. Hur mycket jag än tycker om mitt jobb är det skönt och välbehövligt att vara ledig.

Det råder tydligen stora problem inom träindustrin i hela Europa för tillfället och därav problem för oss som använder spånprodukter som strö. Fick i alla fall höra det av personalen på Jem o Fix när jag skulle handla där i eftermiddags. De har inga spånpellets kvar och endast en preliminär leverans på några pallar i slutet av nästa vecka. Så jag köpte istället tre balar kutterspån. Hur ser det ut för er andra? Har ni hört något eller märkt av detta där ni brukar köpa ert strö?

Effect har varit svullen i sitt bakben i en vecka nu, men tack och lov har det blivit mycket bättre! Valde ändå att sätta på honom stallbandagen till i natt för säkerhets skull, efter att vi promenerat några varv runt stallet. Stalltäcket åkte på under utetäcket för jag hörde att det ska bli en ruggigt kylig vecka nu, framför allt på nätterna... Usch! Börjar längta nåt oerhört efter våren. Långa ljusa dagar, plusgrader, solsken och fågelkvitter. Men medlemskap och anläggningskort på Dagstorp är i alla fall betalt så vi kan rida i väntan på det trots mörker och dåligt väder, äntligen!!

Fick en minipaus i allt stallpyssel då fina Nicole bjöd på fika inne i värmen för att hon fyllde år igår. Hon hade bakat cheesecake med oreokex och det var nog det godaste jag ätit på länge!! Farligt säger jag bara! En sån bör kunna göras efter ett veganskt recept, måste prova det. Även en kopp kaffe med sojadryck togs tacksamt emot för att fylla på energiförrådet.

I sällskap av Neo vid bordet, givetvis ;)

Gillar

Kommentarer

theresse
theresse,
Härliga bilder☺️ Vi har också fått kutterspån nu. Gillar det verkligen inte 😟 Jobbigt och mocka i, luktar verkligen så mycket.. Längtar tills vi får spånpellets igen☺️
nouw.com/theresse
evelinasjostrand
evelinasjostrand,
Tack så mycket! 😊 Jag tycker om kutterspån, men föredrar nog också pellets. 😊 Vi får hoppas att produktionen går bättre snart igen!
nouw.com/evelinasjostrand
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229