Longering och en myskväll i Viarp

Hej hörrni! Idag är det tisdag och endast tre dagar kvar tills vi åker till Turkiet!! Helt sjukt! Nedräkningen som pågått sedan i vintras börjar närma sig sitt slut. Jag är i Malmö nu och ska hämta ut mitt pass hos Polisen, känns som det kan vara dags nu. 🙄 Haha. Jag känner mig stressad med alla förberedelser, packning och grejer samt själva flygningen, men som alla säger till mig kommer det gå bra. (Jag intalar mig det i alla fall, haha!)

Gårdagens longeringspass gick helt okej. Jag hade lagt fram fyra skrittbommar på ena sidan och en bom på andra sidan för både skritt och trav. Effect hade mycket energi, tyckte nog det var tråkigt att skritta och ville bara trava iväg, haha, men han var duktig! Lite slarvig med att lyfta på benen vissa gånger så han slog i bommarna, men det var bara att rulla tillbaka dem och köra igen. Det är ju detta vi behöver träna på, att han ska lyfta ordentligt på bakbenen och bli starkare och smidigare. Det vi har svårt för vid longering är att göra halt. Kommandon för skritt, trav, galopp samt bryta av fungerar utmärkt, men det tar ett varv innan jag får honom att göra halt ute på volten. Det är jag som inte är tillräckligt bestämd i mitt kroppsspråk fast att jag försöker göra på samma sätt varje gång, men till sist går det ju.

På kvällen följde jag med min vän Julia till Viarp för hennes sista ridlektion innan sommarens uppehåll. Varje gång slås jag av den lugna, trevliga och vänliga stämningen de har där, både inom och emellan grupperna. Hästarna har stora fina boxar, fräscha stall och de ser alla ut att må bra. Det värmer i hjärtat!

Som de här finisarna. Glada, positiva och mysiga!

Den här snyggingen hade Julia på lektionen, Paris heter hon. Såg hur trevlig ut som helst! Det är både intressant och givande att se på lektioner och träningar för det ger en lärdomar och inspiration till sin egen ridning. De gjorde en rolig övning med sidvärtsrörelser, volter och förflyttning mellan koner med bara en hand för att inverka med sätet och skänklarna. Nyttigt och bra! Så det var himla roligt att få följa med. Efteråt hade vi en fikastund också i stallet eftersom de inte ses igen förrän till höstterminen. (Lyckan när en i Julias grupp hade med iKaffe som jag fick hälla i mitt kaffe...!)

Nu är jag snart framme vid Polishuset. Hoppas ni har en bra dag!

Gillar

Kommentarer

Bebisjuni2018
Bebisjuni2018,
Vilken bra övning för ryttaren att träna sin inverkan på hästen med sits och skänklarna 😊 De är viktigt att träna på 😊
nouw.com/bebisjuni2018
evelinasjostrand
evelinasjostrand,
Precis! 😊 Jag ska själv prova den övningen en dag.
nouw.com/evelinasjostrand
jennifermarie
jennifermarie,
Underbara bilder 😃
nouw.com/jennifermarie
evelinasjostrand
evelinasjostrand,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229