Materiell lycka

A room without books is like a body without a soul

- Marcus Tullius Cicero

I guess you know me by now... Jag blir överlycklig så fort det är rea på böcker och kan inte hindra mig själv från att gå loss och fyndshoppa! Oavsett hur många böcker jag redan har hemma som jag inte har hunnit läsa ännu, I mean, jag ska ju göra det någon dag, lika bra att passa på när det är billigt... Den här gången beställde jag sex stycken böcker från Adlibris för mindre (!) än 300 kr.

Sofie Sarenbrant är en fantastiskt bra svensk kriminalförfattare, journalist och fotograf (vars favoritdjur faktiskt är häst...!). I nuläget har hon givit ut nio böcker, alla ingår inte i en och samma serie och den jag har beställt hem, Andra andningen, är hennes fjärde bok. Även om alla inte är en och samma serie så föredrar jag att läsa dem i kronologisk ordning. Hon har bra, spännande storys och skrivet på ett enkelt men gripande sätt!

Charlie Eriksson känner ni kanske till? Han är grundaren av den ideella föreningen Aldrig Ensam som jobbar för att sprida kunskap om psykisk ohälsa och bryta tystnaden kring detta tabubelagda ämne. Han har själv gått igenom en djup depression, varit suicidbenägen/gjort ett suicidförsök och vårdats inom psykiatrin och i den här boken berättar han om sin resa. Bland annat Viktor Frisk, Therese Lindgren och Michaela Forni är ambassadörer för Aldrig Ensam.

Katarina Wennstam är en ny författare för mig och det var hennes spänningsroman Stenhjärtat som först fick min uppmärksamhet då jag hört att den ska beröra diagnosen Münchhausen by proxi. Kortfattat innebär det vanligen att en förälder hittar på eller framkallar sjukdom hos sitt barn, som får genomgå undersökning efter undersökning och göra alla möjliga sorters utredningar - utan att det finns någon medicinsk förklaring eftersom tillståndet är framkallat av föräldern - som vidare förnekar all kännedom om orsaken till barnets sjukdomsbild. Boken Stenhjärtat ska handla om ett spädbarn på sex månader som kämpar för sitt liv efter någon olycka, och det väcks misstankar om brott.

Den andra boken av Katarina Wennstam som jag beställt heter Svikaren och är den första delen i en triologi av spänningsromaner. Den handlar om utredningen kring mordet på en fotbollsspelare och en kriminalinspektör samt en advokat har huvudrollerna. "Två kvinnor i en värld präglad av manliga karriärer och manligt våld" står det på baksidan. Jag älskar kriminalromaner och spänning!

Sandra Gustafsson har jag fastnat vid efter att ha läst hennes självbiografi Maskrosungen. De två böckerna jag beställt nu heter Svedd och Hudlös. Den förstnämnda är en psykologisk spänningsroman som - enligt baksidan - "skildrar en trasig människas desperata försök att skapa ett liv värt att leva" och den andra handlar om två föräldrar som får en son som visar sig vara allvarligt sjuk, vilket gör att familjen trasas sönder.

Jag tror att samtliga böcker är riktigt, riktigt bra och läsvärda! Är det någon av er som läst nån av dem redan eller har funderingar på att göra det?

Gillar

Kommentarer

SimonAndersson
SimonAndersson,
Har inte läst dem böckerna 😊
nouw.com/simonandersson
evelinasjostrand
evelinasjostrand,
Tycker du om att läsa böcker kan jag nästan säga såhär i förväg att jag varmt rekommenderar dem, hehe! 😊
nouw.com/evelinasjostrand
Ettriktliv
Ettriktliv,
Åh här är en till som gillar Wennstam och Sarenbrant 😊 Läste mkt innan jag fick barn och hoppas att energin snart återvänder så man kan plocka upp böckerna igen 😉
nouw.com/ettriktliv
evelinasjostrand
evelinasjostrand,
Oh yes 😃 Sarenbrant har jag en uppfattning om eftersom jag redan läst hennes tre första böcker, men tvekar inte en sekund på att jag kommer gilla Wennstam också! Haha åh, det hoppas jag! 😊
nouw.com/evelinasjostrand
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229