Mina mål för september

Så kom även den sista dagen i augusti månad. Tiden... Ja, jag tänker inte ens kommentera den för varje gång tänker jag bara att den går så otroligt fort. Jag tar en dag i taget och försöker att få ut så mycket som möjligt av dem! Om det så är att beta av saker på att göra-listan eller ägna flera timmar åt en välförtjänt vila. De båda är lika viktigt enligt mig. Just idag har det blivit sovmorgon och vila för min del, nu väntar jag på att mammas bil ska bli ledig så att jag kan köra till stallet.

Eftersom det är den första september imorgon tänkte jag att det passar bra med inlägget om mina mål jag har satt för den kommande månaden!

1. Ha rutiner

Rutiner tänker jag är A och O för en balanserad vardag, vilket är otroligt viktigt för mig. Jag fungerar inte annars, men trots det är det något som jag slarvar mycket med. En rolig, och väldigt tuff, termin väntar och jag vill givetvis ta mig igenom den - för att jag ska klara det behöver jag rutiner för sömn, mat, studietid och vila. Gå upp ungefär samma tid om mornarna och gå och lägga mig ungefär samma tid om kvällarna. Äta en ordentlig frukost, lunch och middag. Planera in tid för att plugga och utnyttja den. Åka till stallet, slappna av, ha kul och göra precis vad jag känner för!

2. Hålla deadlines

Att ha rutiner kommer hjälpa mig att hålla deadlines i skolan; Börja tentaplugga i god tid, lämna in arbeten i tid, lära mig massor av nya grejer, uppnå kursmålen och därmed undvika att hamna back. För det om något är en enorm stressfaktor som tar mängder av energi från en.

3. Vara snäll mot mig själv

Prestationsprinsessan kan hålla sig borta! Jag vill givetvis bli godkänd och känna att jag klarar av studierna, men om något inte går som jag vill får jag inte vara dum mot mig själv. Besviken, absolut, det är mänskligt, men inte se ner på mig själv och tänka att jag är sämst i världen. Det brukar vara min första reaktion, men det vinner jag ingenting på. Istället ska jag försöka peppa mig själv, ställa rimliga krav och känna att jag gör mitt bästa efter min förmåga! En omtenta eller en dålig dag, so what? Det kan hända alla. Det är en dag imorgon också och då är det bara att ta nya tag, göra om och göra rätt!

Detta går ju också att relatera till att jag faktiskt sätter de här målen. Jag valde att ha tre stycken, de är relevanta och inte för många på en gång. Dock kan det vara så att jag inte uppnår samtliga på bara en månad, men jag är inte sämst i världen för det. Inför oktober kommer jag reflektera över hur det har gått, vad som har fungerat och om något behöver bli ännu bättre.

Har ni några mål? Lämna gärna en kommentar och dela med er!

Gillar

Kommentarer

Mirre
Mirre,
Låter som riktigt bra mål och rutiner tror jag på, det är vi hårda med här
sweetwords.se
evelinasjostrand
evelinasjostrand,
Tack! Jag tror det hjälper en otroligt mycket i vardagen. 😊
nouw.com/evelinasjostrand
Sandra
Sandra,
vilka bra mål du har fått fram 😃
www.teamkjellstrm.blogg.se
evelinasjostrand
evelinasjostrand,
Tack! 😃 Det känns bra och rimligt att uppnå!
nouw.com/evelinasjostrand
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229