Nyraspade tänder!

Vilket härligt väder vi har haft idag trots att minusgraderna och snön (det lilla vi fått) slutligen kommit även till denna del av Skåne! Solen har varit framme ända till skymning och vinden legat stilla. Riktigt skönt faktiskt.

Veterinären kom ut till stallet idag och raspade tänderna på Effect så att de är fina och jämna igen! Ena sidan behövde knappt raspas och på andra var det en hake som hon fixade till. Ett par hörntänder är ganska nedslitna eftersom de växer långsamt (och Effect blir 16 i år = inte gammal men inte heller ung längre), men hon sa att det inte är något som irriterar eller påverkar honom. Inte heller några sår pga vassa kanter. Skönt att detta är fixat! Mellan 1-1,5 år har vi nu mellan tandläkarbesöken för att hålla tänderna i bra skick.

Han var jätteduktig medan veterinären kollade honom i munnen, sen fick han en lägre dos lugnande inför raspningen och blev ganska trött, hehe. <3 När det var färdigt fick han stå i boxen i 45-60 minuter och kvickna till - han står på spånpellets så ingen risk att han skulle äta - och efter en kort promenad ner mot Dagstorp och tillbaka gav jag honom resten av hans lunchhö som jag blötat för säkerhets skull.

Ikväll ska jag försöka läsa igenom en text och instuderingsfrågor från dagens föreläsning och därefter packa inför morgondagen då jag och Carolin ska på äventyr till Stockholm! Det blir en tidig morgon för vi planerar att köra vid 8-tiden, tar ändå några timmar härifrån, men det ska bli kul!

Gillar

Kommentarer

brieditiseventing
brieditiseventing,
vi har oclså haft helt fantastiskt vädrr idag! hoppas det håller i sig 😃✊🏽
nouw.com/brieditiseventing
evelinasjostrand
evelinasjostrand,
Åh vad härligt! Ja det får vi verkligen hoppas. 😃✊
nouw.com/evelinasjostrand
AyumuSWE
AyumuSWE,
Vi har jätte mycket snö så är avis på att ni har så lite. 😊 Vad skönt att det inte var mer som behövdes fixas till med raspningen. 😊
nouw.com/ayumuswe
evelinasjostrand
evelinasjostrand,
Haha, det är väl ofta så att en vill ha det en inte har. 😁 För några dagar hade jag uppskattat riktigt mysig pudersnö att rida ut i. Ja, jätteskönt! 😊
nouw.com/evelinasjostrand
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229