Sommar och sol!

Här har vi en som jag tror är måttligt trött på sin lilla hage, men nu är det bara en dag kvar tills hovslagaren kommer! En ny, faktiskt, som skor nästan alla hästar i vårt stall och har mer än 20 års erfarenhet av att sko fullblod. Jag har träffat honom en gång och han verkar väldigt trevlig. Hört mycket bra om honom, de andra i stallet är supernöjda, så jag hoppas att detta blir bra. Somrarna är oavsett alltid jobbiga, hovarna växer fort och blir torra och frasiga. Kortare skoningsperioder och mycket hovvård. Hur ofta blir era hästar skodda? Skillnad mellan vinter och sommar?

Jag sitter på bussen på väg till stallet nu, vädret är verkligen helt fantastiskt. Tror ni att det håller i sig hela sommaren? Om inte annat hoppas jag i alla fall på sol under Falsterbo Horse Show, det är de bästa dagarna på hela året! Några av er som ska dit?

Gillar

Kommentarer

CelinaHolmberg
CelinaHolmberg,
Gott om sol och värme här hemma med! Och på frågan om skorna: Aldrig, hehe. Min herre går barfota, men jag värker (?) honom typ varannan vecka, om jag inte ser nåt som behöver fixas där imellan! Och jag tycker inte jag märker så mycket skillnad i växnad mellan sommar och vinter, kanske är för att han blir värkt så ofta som han blir? Eller så är det inget jag tänkt på. Jag har aldrig ägt ett fullblod utan bara halvblod och min nuvarande connemara, är det nåt speciellt vid skoning av fullblod? 😊
nouw.com/celinaholmberg
evelinasjostrand
evelinasjostrand,
Vad härligt att ni också har det soligt och varmt! Och skönt att din häst kan gå barfota. 😃 Det är intressant att höra att det är så stor skillnad mellan olika individer. Det är väldigt vanligt bland fullblod att hovarna växer snabbt framåt i tån samt "flyter ut" åt sidorna och vad som hänt innan med min häst är att han har blivit för trångt skodd, troligtvis med tanken att "hålla ihop" hoven, men det blev bara fel. Min har även sköra hovväggar så en tappsko kan orsaka stor skada och göra det svårt att slå på en ny sko för där är inget att fästa sömmarna i, skulle det t.ex hända nu igen innan nästa skoning sa min hovslagare att hoven troligtvis lär behöva plastas då för att hålla. 😊 Det är säkert mer att tänka på som hovslagare vet eftersom de har sett så mycket mer än vad jag har, men det är vad jag kommer att tänka på just nu. 😊
nouw.com/evelinasjostrand
brieditiseventing
brieditiseventing,
När våra går på semester under vintern går de barfota i ca 8 veckor. Annars skos de var 5e vecka 😊
nouw.com/brieditiseventing
evelinasjostrand
evelinasjostrand,
Vad skönt för dem att de kan gå barfota några veckor under semestern! 😊 Var fjärde eller femte vecka brukar väl vara det optimala för hästar som tränar och tävlar högt?
nouw.com/evelinasjostrand
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229