Terminens första VFU

Äntligen är veckan här då jag går ut på den första VFU:n för terminen! Idag hade vi introduktionsdag 1/2 med föreläsningar och rundvisning på kvinnokliniken. Vi fick våra skåp i omklädningsrummet, kort för att komma in genom alla dörrar samt kika in på förlossnings- och BB-avdelningen. Åh, vad jag ser fram emot detta! På torsdag ska jag vara på specialistmödravården, till helgen på BB-avdelningen och nästa vecka en barnmorskemottagning i stan. Jag är taggad!

Jag kuggade dessvärre tentan jag skrev i augusti. Eller ja, den ena mindre delen blev jag godkänd på och den andra ska jag skriva om i början på oktober. Organisationsteori, ledarskap och gruppsykologi är inte riktigt "my cup of tea", men nu ska jag fixa det och lägga det bakom mig! Det är bara att plugga på.

Effect fick komma ut i skogen igår, jogga runt terrängbanan och jobba med skänkelvikningar i skritt. Det var lite stelt och jobbigt, men han var duktig! Idag har det regnat och blåst något fruktansvärt från och till hela eftermiddagen och kvällen så han fick vila. Temperaturen var nere på 8 grader när jag körde från stallet. Nu är det verkligen höst på riktigt, täckena har åkt på och mörkret faller allt tidigare. Det mysiga är i alla fall att komma hem på kvällen, krypa upp i soffan och dricka en god kopp te (alltid i sällskap av lilla Nyx, hehe). Man får försöka se det positiva i allt, eller hur?

Jag hoppas att ni har haft en trevlig måndag! Vad tycker ni är det bästa med hösten?

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229