Vad kan vi göra?

Hej vänner! Nu kommer äntligen en uppdatering om hur det är med Effect. Massören var hos oss förra måndagen och behandlade honom och det var nästan så att jag längtade till besöket då Effe hade börjat bocka igen i galoppen (=varningsklockor). Mycket riktigt hade låsningarna i bröst- och ländkotor kommit tillbaka, dock satt de inte alls så hårt som förra gången och var lätta att få bort. Vi bokade ingen ny tid utan jag ska höra av mig i slutet av året och så får jag en nån gång i januari. Tills dess får jag anstränga mig till 110 % och verkligen göra allt för att låsningarna ska hålla sig borta. Frågan som jag har ställt mig själv flera gånger om är då, vad kan vi göra? Mer än det vi redan har gjort?

1. Fortsätta med stretchövningar som jag har fått av massören, innan och efter ridning/arbete.

2. Jobba mycket lösgörande i form av serpentiner, volter, skänkelvikningar, öppna, sluta etc.

3. Målet är att Effect ska gå i alla fall 5 dagar i veckan och gärna gå promenader på vilodagarna för att stimulera blodcirkulationen. Det är det bästa för honom. Sen kan detta bli svårt med tanke på att jag periodvis har mycket i skolan och även mår väldigt dåligt/blir utmattad, men tack och lov har jag Caroline till hjälp och jag kunde inte haft en bättre medryttare!

4. Jobba med bomövningar, backträning och ryggning (som jag och min sadelkonsulent har kommit överens om).

Förhoppningsvis kan det här upplägget hjälpa. Bockningarna i galoppen sitter fortfarande i mitt huvud trots att jag nu vet att låsningarna är borta och han inte borde göra något. Om han mot förmodan bockar är det antagligen överskottsenergi och bus, alternativt att han tror att det fortfarande kommer kännas obehagligt, men jag är ändå osäker.

Effect har gått otroligt fint sedan behandlingen och är en dröm att sitta på! Så pigg, positiv, arbetsvillig och glad! Älskade häst. Den enda skillnaden egentligen är att han ska hållas igång regelbundet varje vecka och jag ska kämpa med det för hans skull. Ta hand om mig själv för att kunna ta hand om honom.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229