Vår lägenhet

Ett organiserat flyttkaos

Välkomna in genom lägenhetsdörren till vår hall full av flyttkartonger! Skostället och dörrmattan är i alla fall på sin plats, men lådor ska upp på vinden och porttelefonen (känns konstigt att ha en vanlig hemtelefon i lägenheten, om än bara för att släppa in folk) behöver vi få rätt på för den fungerar inte för tillfället. Golvet är väl snyggt i alla fall? Vi är väldigt nöjda med valet! Dörren ni ser bredvid skostället och väskorna leder in till badrummet. Det är inte nyrenoverat, men i alla fall väldigt fräscht! Myyycket bättre än det vi hade i den förra lägenheten, om än inget badkar... :( Istället får vi njuta av att ha en egen tvättmaskin så vi slipper boka tvättider och ränna med tvättpåsar mellan källaren och sjätte våningen.

Från ytterdörren och rakt fram ligger köket. Det är helt okej, men Albin vill riva ut det helt om ett par månader så det får vara lite som det är. Ordning och reda så gott det går helt enkelt.

Bredvid köket ligger sovrummet. Den nya sängen är beställd så vi sover för tillfället på madrasserna från den gamla sängen. Det funkar så länge! Garderobssystemet Elfa köpte vi på Hornbach i Helsingborg och tvättkorgarna är från Ikea. Tanken är att vi ska sätta spegelskjutdörrar där, men de har inte kommit på plats än. Malfoy, min ena katt för er som inte vet, tycker det är riktigt nice att ligga i de översta lådorna bland våra underkläder. Hm.

Här är vardagsrummet, förmodligen det mest kaotiska av de alla. Jag har visserligen hunnit slänga massor av kartong på tippen, men i övrigt ser det likadant ut. Den nya soffan samt soffbordet kommer samtidigt som sängen och det skulle ta flera veckor så vi har som tillfällig lösning burit in soffan och bordet från balkongen...

Sen har vi det rum som jag har sett allra mest fram emot - kontoret! Med plats för alla mina böcker samt en ordentlig plats för mig att plugga på. Samtliga möbler är köpta på Ikea. Vad tycks? Jag är sjukt nöjd! Ingenting här är givetvis helt färdigt heller och det kliar i mina fingrar att få allting i ordning, men det tar lite tid.

It's all about the details, right? Eftersom jag inte får ha en endaste blomma ifred för mina katter har jag snöat in mig på kaktusar och jag gillar dem faktiskt! Tidigare sa jag att jag aldrig skulle få för mig att köpa en kaktus, men se vad som kan ändras med tiden... Just nu har jag nio stycken. Hur söta?! Och jag vill ha fler, hehe...

Slutligen har vi en bild på balkongen. Jag har visat den tidigare med hela möbelsetet, men det är som sagt tillfälligt ommöblerat. Tvättstället får också stå där ute så länge.

Jag trivs riktigt bra här! Det är mycket tystare än i den gamla lägenheten där porten öppnades och smälldes igen hundra gånger om dagen och allt klampande i trapporna hördes in. Här får vi lugn och ro. Det märks extra tydligt på katterna, de är mer tillfreds.

Update kommer givetvis när vi har fått de nya grejerna, både dörrar och möbler!

Gillar

Kommentarer

brieditiseventing
brieditiseventing,
det kommer bli sjukt fint!!! 😍
nouw.com/brieditiseventing
evelinasjostrand
evelinasjostrand,
Tack, det tror jag också!! 😍
nouw.com/evelinasjostrand
stallhörnan
stallhörnan,
Det väldigt trevligt ut!
nouw.com/stallhörnan
evelinasjostrand
evelinasjostrand,
Tack! Det känns väldigt trevligt här! 😊
nouw.com/evelinasjostrand
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229